Συγκλονιστική ομιλία Ομπάμα για την οπλοκατοχή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκλιπαρεί τους πολίτες και τους πολιτικούς ώστε να περιοριστεί η ελέυθερη πρόσβαση στα όπλα. Συνεχίζοντας τον αγώνα του για περιορισμό στην οπλοφορία και με αφορμή το τελυταί περιστσατικό βίας με 9 νεκρούς σε Πανεπιστήμιο, θα πει:

"... Παρότι δεν είμαστε η μόνη χώρα με ψυχοπαθείς έτοιμους να βλάψουν άλλους ανθρώπους, είμαστε η μόνη προηγμένη χώρα στον κόσμο που βιώνει τέτοιες μαζικές δολοφονίες κάθε λίγους μήνες.

Περιστατικά ρουτίνας

Τα περιστατικά αυτά έχουν καταστεί ρουτίνα, όπως έχουν γίνει και οι ομιλίες μου για το θέμα αυτό. Εχουμε αναισθητοποιηθεί απέναντι στα περιστατικά αυτά, όπως στο Κολουμπάιν, το Μπλάκσμπεργκ, το Τούσον, το Νιούταουν, το Ορόρα και το Τσάρλστον. Δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να έχουν τόσο εύκολη πρόσβαση σε όπλα.

Οφείλουμε να πολιτικοποιήσουμε το θέμα. Παρ’ όλα αυτά, το Κογκρέσο συνεχίζει σκοπίμως να εμποδίζει την ψήφιση νόμων που θα δυσχέραιναν την αγορά όπλων. Πώς είναι δυνατόν να γίνεται αυτό; Πρόκειται για πολιτική επιλογή.

Απόψε, όσοι από εμάς έχουν την τύχη να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους λίγο πιο σφιχτά, καθώς θα σκεφτόμαστε όσους δεν θα μπορέσουν να το κάνουν, ζητώ από τον αμερικανικό λαό να σκεφτεί τρόπους για να πείσουμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας να αλλάξει τους νόμους αυτούς και να σώσει έτσι ζωές. Να επιτρέψει σε νέους ανθρώπους να ζήσουν..."

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης