Στο -44 η θερμοκρασία κοντά στο Μόντρεαλ

Οι κάκισες καιρικές συνθήκες έχουν σκοτώσει 11 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή του νέου έτους και έχουν προκαλέσει διακοπή των αεροπορικών συγκοινωνιών.

Τέσσερις θάνατοι καταγράφηκαν μόνο την Παρασκευή στις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ. Στη Φιλαδέλφεια ένας υπάλληλος που εργαζόταν στον καθαρισμό των δρόμων καταπλακώθηκε από τόνους αλατιού που σχημάτισαν πάνω του ένα βουνό ύψους 30 μέτρων. Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μια 71χρόνη γυναίκα που έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ πέθανε από το κρύο καθώς είχε προφανώς εξαφανιστεί από το σπίτι της. Δύο άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες εξ αιτίας του παγετού, ενώ άλλοι επτά θάνατοι τα προηγούμενα 24ωρα στις μεσοδυτικές πολιτείες προήλθαν σύμφωνα με τις αρχές από το υπερβολικό κρύο.

Στον Καναδά, το πολικό ψύχος έχει χτυπήσει όλες τις περιφέρειες της ανατολικής περιοχής. Στο Κεμπέκ το θερμόμετρο έδειξε -29 βαθμούς την Παρασκευή μετά από τη θερμοκρασία ρεκόρ των - 33,9 βαθμών την Πέμπτη. Ο υδράργυρος έπεσε στους -44 βαθμούς σε περιοχή 400 χιλιόμετρα βόρεια του Μόντρεαλ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης