Στο σφυρί το διαμάντι «Pink Promise»

Στο «σφυρί» βγαίνει στις 28 Νοεμβρίου από τον οίκο Christie’s ένα ροζ οβάλ διαμάντι, το οποίο κοσμεί ένα επίσης εντυπωσιακό δαχτυλίδι.

Η αξία της πολύτιμης πέτρας των 14,93 καρατίων, η οποία φέρει την ονομασία «Pink Promise», εκτιμάται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, μαζί με το δαχτυλίδι και τα μικρά διαμάντια που έχουν επίσης τοποθετηθεί σε αυτό.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Χονγκ Κονγκ.

Συλλέκτες πολύτιμων πετραδιών συχνά ξοδεύουν ασύλληπτα ποσά, προκειμένου να αποκτήσουν ένα σπάνιο διαμάντι.

Το σπάνιο ροζ διαμάντι «Pink Star» των 59,60 καρατίων, πωλήθηκε αντί 71,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στο Χονγκ Κονγκ, τον Απρίλιο.

Τον Μάιο του 2016, το μπλε διαμάντι «Oppenheimer» είχε πουληθεί αντί 57,74 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας, σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Γενεύη.

Σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, τον Νοέμβριο του 2015 επίσης στη Γενεύη, ένα μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων, το «Blue Moon of Josephine», είχε πωληθεί αντί 48,4 εκατ. δολαρίων σε έναν μεγιστάνα του Χονγκ Κονγκ.

Εξάλλου, τον Μάιο του 2016, ένα σπάνιο ροζ διαμάντι 15,38 καρατίων πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη αντί 28 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον φετινό Μάιο, δύο σπάνια διαμαντένια σκουλαρίκια πωλήθηκαν αντί 57,4 εκατ. δολαρίων, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη.

Τον Μάιο, επίσης, το «La Légende», το μεγαλύτερο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς το οποίο έχει τεθεί ποτέ σε δημοπρασία, πωλήθηκε αντί 15 εκατ. δολαρίων, τιμή που συνιστά «παγκόσμιο ρεκόρ» για το είδος του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης