Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι Led Zeppelin για το "Stairway To Heaven"

Ποιος έχει γράψει τελικά το εμβληματικό κομμάτι «Stairway To Heaven»; Μπορεί να έχουν περάσει 43 χρόνια από την κυκλοφορία του κομματιού, ωστόσο, το συγκρότημα Spirit (ακολούθησε σε κοινή περιοδεία το θρυλικό συγκρότημα Led Zeppelin το 1968 και το 1969) κατηγορούν τους Τζίμι Πέιτζ και Ρόμπερτ Πλαντ ότι έκλεψαν τη μουσική τους και βασιζόμενοι σε αυτή έγραψαν την τεράστια εμπορική τους επιτυχία.

 Έτσι τα  παιδιά του κιθαρίστα των Spirit, Ράντι Καλιφόρνια, κατέθεσαν αγωγή και ζητούν πνευματικά δικαιώματα ισχυριζόμενοι ότι το «Stairway to Heaven» είναι στην πραγματικότητα το τραγούδι Taurus που έγραψε ο πατέρας τους.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Time, η δίκη έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Πολιτεία της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, εκεί που κατατέθηκε αρχικά η αγωγή, με τους δικηγόρους του διάσημου συγκροτήματος να καταθέτουν αίτημα και ζήτησαν να κριθεί αναρμόδιο το αμερικανικό δικαστήριο για την υπόθεση,  καθώς το συγκρότημα έχει έδρα τη Βρετανία.

Ωστόσο, η ένστασή τους απορρίφθηκε και η δίκη θα γίνει κανονικά, με την  αιτιολογία πως «οι Led Zeppelin έχουν κερδίσει εκατομμύρια δολάρια από τη εκμετάλλευση του «Stairway To Heaven» στην Πενσυλβάνια, είτε ως αγορά, διαφήμιση.

Ο εμβληματικός κιθαρίστας  του συγκροτήματος Τζίμι Πέιτζ, ανέφερε «Η υπόθεση είναι γελοία», χαρακτηρίζοντας τα παραπάνω γελοιότητες και φαντασιοπληξίες. Να τονίσουμε πάντως πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Zeppelin και ο ίδιος ο Πέιτζ κατηγορούνται για κλοπή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/με πληροφορίες από enet

Δείτε επίσης