Στη Σύνοδο του G7 o Τραμπ είναι από τους πλέον δημοφιλείς

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Σίγουρα όχι μεταξύ των ηγετών της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά και ούτε στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Μόλις το 43,3% των Αμερικανών  έχει θετική γνώμη για την πολιτική του, σύμφωνα με το Real Clear Politics polling average, ενώ και το Five ThirtyEigth προσδιορίζει τη δημοτικότητά του στο 41,6%. 

Αν ωστόσο συγκρίνει κανείς τα ποσοστά αυτά, με εκείνα της δημοτικότητας των άλλων ηγετών, που βρίσκονται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία για τη Σύνοδο του G7,θα τα θεωρήσει μάλλον αξιοζήλευτα.

Μοναδική εξαίρεση, όπως αναφέρει το Bloomberg, μοιάζει να είναι ο Ιάπωνας Σίνζο Άμπε, με τα ποσοστά δημοφιλίας της κυβέρνησής του να ανέρχονται στο 48,8%. 

Μόνο το 32% των Γερμανών είναι από την άλλη ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση της Μέρκελ σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ARD. Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις στον Καναδά θέλουν τα ποσοστά δημοτικότητας του Τζάστιν Τριντό στο 41% και 39% αντίστοιχα.

Σε δημοσκόπηση του Ipsos μάλιστα μόλις το 33% συμφωνεί με την εκτίμηση ότι «έχει κάνει καλή δουλειά και αξίζει την επανεκλογή». Στη Βρετανία μόνο το 31% των πολιτών έχουν θετική γνώμη για τον Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με έρευνα της YouGov. 

Πάνω από το 50% των Ιταλών τέλος έχουν θετική γνώμη για τουν Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος όμως... μόλις παραιτήθηκε. 

Όσο για το Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, είναι ο λιγότερο δημοφιλής με ποσοστό έγκρισης μόλις 28% στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης