Στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο Αυστραλών που έχουν συλληφθεί στο Ιράν

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των δύο – από τους τρεις Αυστραλούς – οι οποίοι έχουν συλληφθεί στο Ιράν. Πρόκειται για την Τζόλι Κινγκ, η οποία έχει επίσης βρετανικό διαβατήριο, και για τον Μαρκ Φίρκιν. Αμφότεροι διατηρούσαν blog για τα ταξίδια τους στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Κινγκ και Φίρκιν συνελλήφθησαν πριν από περίπου 10 εβδομάδες, κοντά στην Τεχεράνη. Η είδηση ωστόσο της σύλληψής τους, όπως και η σύλληψή μίας ακόμη Αυστραλοβρετανίδας πανεπιστημιακού, η οποία δίδασκε σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας και συνελήφθη πριν από έναν χρόνο, έγινε δημοσίως γνωστή μόλις χθες.

«Ελπίζουμε να δούμε τον Μαρκ και την Τζόλο το συντομότερο δυνατόν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι οικογένειες των δύο συλληφθέντων, ενώ η κυβέρνηση της Αυστραλίας δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών και των τριών συλληφθέντων.

Οι συλλήψεις πραγματοποιούνται σε μία περίοδο έντασης μεταξύ του Ιράν και της Δύσης, η οποία μάλιστα κλιμακώθηκε τους τελευταίους μήνες έπειτα από τις επιθέσεις κατά τάνκερ και φορτηγών πλοίων στον Κόλπο, για τις οποίες η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Ιράν.

Η ένταση κλιμακώθηκε επίσης και μεταξύ του Ιράν και της Βρετανίας, εξαιτίας της διαμάχης για την κατάσχεση τάνκερ στον Κόλπο.

Λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για τη σύλληψη των δύο μπλόγκερ, οι οποίοι ανέβαζαν στο Instagram και το Youtube τις περιπέτειές τους και τους ακολουθούσαν περί τους 20.000 χρήστες.

Μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας υποστηρίζουν ότι συνελήφθησαν επειδή πετούσαν drone χωρίς άδεια. Πιστεύεται ότι κρατούνται στη Φυλακή Εβίν της Τεχεράνης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης