Στην Ισπανία οι θυμωμένοι νεόπτωχοι θα διαμορφώσουν το αποτέλεσμα

Την Κυριακή έχουμε εκλογές στην Ισπανίας και είναι καθοριστικό ότι γίνονται στις 26, δηλαδή στο τέλος του μήνα! Γιατί; Γιατί στις κάλπες θα προσέλθουν "πολίτες με άδειες τσέπες" όπως γράφει η Ελ Παίς, δηλαδή πολίτες με θυμό.

Είναι οι νεόπτωχοι της Ισπανίας με τα πολύ χαμηλά εισοδήματα δηλαδή μια νέα κατηγορία φτωχών: εκείνων που εργάζονται έναντι ενός χαμηλότατου μισθού και το εισόδημά τους εξανεμίζεται μέσα στις πρώτες εβδομάδες. Κι όταν ο μήνας φθάσει 20, βρίσκονται χωρίς ευρώ. 

Οι εκλογές στην Ισπανία διεξάγονται την ερχόμενη Κυριακή στις 26. Πολλοί θα προσέλθουν στις κάλπες με τον θυμό που τους προκαλεί η ζοφερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. 

Είναι περισσότεροι από 6 εκατ. πολίτες, το 13,7% του πληθυσμού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου. Ο συνολικός αριθμός των πολιτών που ζουν στα όρια της φτώχειας ή κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό είναι 13,6 εκατ., δηλαδή το 29% του πληθυσμού. 

Μεγάλο κομμάτι της ισπανικής κοινωνίας περνά με το ζόρι την τελευταία εβδομάδα του μήνα. Για παράδειγμα, οι πωλήσεις τσιγάρων -  ένα από τα πρώτα πράγματα που κόβουν οι πολίτες - έχουν πέσει κατά 50% τα τελευταία 5 χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία. Το να πάει ένας καπνιστής να ψηφίσει χωρίς να έχει χρήματα να αγοράσει τσιγάρα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψήφο του. 
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης