Σπίτι 1 εκατ. στερλινών έγινε... χωματερή, ορατή μέσω google earth

Στην 1 εκατομμυρίου στερλινών κατοικία, που ανήκε στους γονείς του 61χρονου Ρίτσαρντ Ουάλας, έχουν στραφεί τα φώτα της διασημότητας στο χωριό Γουέσκοτ, στο Σάρεϊ της Βρετανίας.

Ο λόγος η ρακοσυλλεκτική μανία του Ουάλας, που έχει μετατρέψει το σπίτι του τα τελευταία χρόνια σε μια τεράστια χωματερή ορατή μέσω δορυφόρου και αποτελεί εστία μόλυνσης, καταστρέφοντας την ειδυλλιακή εικόνα της περιοχής και προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας στους γείτονες, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και το 2009 οι τοπικές αρχές υποχρέωσαν τον Ουάλας να καθαρίσει το σπίτι-περιβαλλοντική βόμβα.

Μάλλον όμως υποτίμησαν την αποφασιστικότητα του 61χρονου, ο οποίος, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, εμφανίστηκε στο δικαστήριο με το επιχείρημα ότι ήταν «ανθρώπινο δικαίωμά του να συσσωρεύει σκουπίδια» στην ιδιοκτησία του.

Παραδόξως το δικαστήριο συμφώνησε και αποζημίωσε τον Ουάλας με 250 στερλίνες για τα δικαστικά του έξοδα.

Παρόλα αυτά ο εκκεντρικός ρακοσυλλέκτης- χωρίς την μεσολάβηση δικηγόρων και δικαστών- έχει ήδη καθαρίσει τον κήπο- περίπου 50 τόνοι έχουν ήδη απομακρυνθεί- και τώρα εργάζεται με στόχο την αποσυμφόρηση του σπιτιού του.

Οι γείτονες παραδόξως τον συνδράμουν και ο ίδιος εξακολουθεί να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινότητα μοιράζοντας π.χ. εφημερίδες. «Έχω τραβήξει την προσοχή πολλών ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, πολλοί ήταν ιδιαίτερα θετικοί στην αντίδρασή τους» λέει ο Ουάλας, ο οποίος έχει ραντεβού με ψυχολόγο και πήγε για πρώτη φορά στον κουρέα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Μάλιστα ο 61χρονος βρετανός δηλώνει πως έχει αποδεχθεί το γεγονός ότι εξελίχθηκε, όπως λέει, σε «σταρ» τοπικής εμβέλειας και αδημονεί να απολαύσει τον εαυτό του στην μικρή οθόνη, αφού σήμερα προβάλλεται ντοκιμαντέρ στο Channel 4 με θέμα τον ίδιο και την...χωματερή του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης