Σουδάν: Διαδηλώσεις για τον διπλασιασμό της τιμής του ψωμιού

Σποραδικές διαδηλώσεις οι οποίες καταστέλλονται σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στο Σουδάν, με αφορμή τον διπλασιασμό της τιμής του ψωμιού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει τις εισαγωγές σιτηρών σε ιδιωτική εταιρεία, δημιουργώντας μεγάλη δυσαρέσκεια στον πληθυσμό. Παράλληλα, προχώρησαν στη σύλληψη του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπως κατήγγειλε το κόμμα.

Χθες Τετάρτη, περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν ξανά, αυτή τη φορά στην Ομντουρμάν, μια πόλη πολύ κοντά στο Χαρτούμ, παίρνοντας μέρος σε μια συγκέντρωση στην οποία κάλεσε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ούμα. «Όχι στην πείνα! Όχι στην αύξηση των τιμών», φώναζαν οι διαδηλωτές, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Επίσης μία ημέρα νωρίτερα, η αστυνομία επενέβη με τον ίδιο τρόπο για να διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο Χαρτούμ, σε μια κινητοποίηση στην οποία είχε καλέσει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Μετά τη διαδήλωση αυτή, τη μεγαλύτερη αφότου άρχισε να εκδηλώνεται η κρίση, πράκτορες της πανίσχυρης Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφαλείας (NISS) συνέλαβαν τον ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Μοχτάρ αλ Χάτιμπ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλί Σαΐντ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης