Σκόπια: Απίστευτες σπατάλες με τα... αγάλματα

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δαπανά η κυβέρνηση των Σκοπίων για να στήσει... αγάλματα που "βεβαιώνουν" για την μακεδονική ταυτότητα της χώρας. Η σπατάλη αυτή έχει εξοργίσει.

Η κυβέρνηση βιώνει όλο και περισσότερο την πίεση από το αλβανικό στοιχείο, το όποιο πια δεν συγκινείται με το σύνθημα της «μακεδονικής ταυτότητας» καθώς η ανεξαρτησία του Κοσόβου και τα κηρύγματα της αλβανικής ηγεσίας περί «ένωσης των Αλβανών έστω και εντός της ΕΕ» αποδυναμώνουν τις προσπάθειες του κ. Γκρούεφκσι να εμφανίσει το θέμα της ονομασίας ως κλειδί για την επιβίωση της χώρας.

Όσο για τα αγάλματα, εκτός των γνωστών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β' και τις μεγάλες μπρούντζινες μορφές κομιτατζήδων, ο ηγέτης των οποίων, Ιβαν Μιχαήλοφ, επιχείρησε μέσω της συνεργασίας με τον Χίτλερ να ανακηρύξει ανεξάρτητο «μακεδονικό» κράτος περιλαμβάνοντας την ελληνική Μακεδονία, 30 μικρότερα αγάλματα τοποθετήθηκαν στη γέφυρα του ποταμού Βαρδάρη, και η συλλογή επεκτείνεται και σε αγάλματα πολεμιστών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, άλλα θρησκευτικού περιεχομένου κ.λπ.

Η όλη προσπάθεια έχει απομονώσει τα Σκόπια από την διεθνή κοινότητα, με τους κατοίκους της χώρας να έχουν αρχίσει να διαφωνούν με αυτή την τακτική.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης