Σε συνεργασία με τον Όρμπαν προσβλέπει ο Μπάνον

O άνθρωπος που οδήγησε τον Ντόναλντ Τραμπ έως τον Λευκό Οίκο, για να έρθει στη συνέχεια σε ρήξη μαζί του, ετοιμάζεται να συνεργαστεί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών του 2019. Ο λόγος για τον Στιβ Μπάνον, ο οποίος δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να βοηθήσει τις εθνικιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη να ενισχύσουν τη φωνή τους σε εθνικά κοινοβούλια και στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Ο Μπάνον, πρώην επικεφαλής του δεξιού ιστότοπου Breitbart,έχει ιδρύσει «Το Κίνημα» για την πραγμάτωση των στόχων του στην Ευρώπη, μία πρωτοβουλία την οποία έχει χαιρετίσει και ο Όρμπαν. «Εάν μπορούσα, θα εγκαθιστούσαμε την έδρα του κινήματος στη Βουδαπέστη. Μου αρέσει τόσο πολύ εδώ. Αλλά προφανώς δεν είναι πρακτικό. Θα περάσουμε πολύ χρόνο στην Ουγγαρία από τώρα έως και την ημέρα των εκλογών» είπε ο Μπάνον σε συνέντευξή του στο RTL. 

«Ευελπιστούμε πως όταν το Κίνημα είναι έτοιμο και σε λειτουργία, θα συνεργαστούμε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό» συμπλήρωσε. 

Σημείωσε δε ότι  οι Ευρωεκλογές της επόμενης χρονιάς θα σηματοδοτήσουν τη σύγκρουση μεταξύ δυνάμεων που κυβερνούν σήμερα στον πυρήνα της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, που θέλουν βαθύτερη ολοκλήρωση, και των ευρωσκεπτικιστικών εθνών όπως η Ουγγαρία, που επιδιώκουν μια συμμαχία μεταξύ των ισχυρών κρατών μελών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης