Σεράγεβο: Προεκλογική συγκέντρωση Ερντογάν για τους Τούρκους της διασποράς

Να μετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες ώστε να «πάρουν θέση στα κοινοβούλια των χωρών» όπου ζουν κάλεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους Τούρκους της διασποράς, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Σεράγεβο, εν όψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος μετά την άρνηση άλλων ευρωπαϊκών χωρών να του επιτρέψουν να διεξαγάγει εκστρατεία στο έδαφός τους μίλησε στη μοναδική εκλογική συγκέντρωση εκτός της χώρας του, στο πλαίσιο της κινητοποίησης τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων Τούρκων ψηφοφόρων της διασποράς, εκ των οποίων το 1,4 εκατομμύριο ζει στη Γερμανία.

«Αλλάχ Άκμπαρ» και «Σουλτάνος Ερντογάν!» φώναζε το πλήθος όταν ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε μαζί με τον Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, τον μουσουλμάνο ηγέτη που είναι μέλος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας στην οποία συμμετέχει επίσης ένας Σέρβος και ένας Κροάτης.

Ο Ιζετμπέγκοβιτς κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει υπέρ του Ερντογάν, «ενός άνδρα που σας έστειλε ο Θεός». Πολλές χιλιάδες Τούρκοι, που είχαν έρθει από όλη την Ευρώπη, κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία ή τη Δανία, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα Zetra, το παγοδρόμιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1984, κάτω από τεράστια πορτρέτα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ατατούρκ, του πρώτου προέδρου της Τουρκίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης