Σεισμός 7,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Νέας Καληδονίας - Προειδοποίηση για παλλιροϊκά κύματα

Ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της ανατολικής ακτής Νέας Καληδονίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC), εκδίδοντας προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 155 χιλιομέτρων ανατολικά, νοτιοανατολικά των Νησιών Λογιοτέ ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Νέας Καληδονίας.

Έκκληση στους κατοίκους να μεταβούν σε ασφαλείς τοποθεσίες απηύθυναν οι αρχές της Νέας Καληδονίας μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι που εκδόθηκε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ωστόσο το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) ανέφερε πως παρατηρήθηκαν παλλιροϊκά κύματα που θα μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος τριών μέτρων.

Αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Νέας Καληδονίας, το Κέντρο είχε προειδοποιήσει πως υπάρχει πιθανότητα να προκληθούν «επικίνδυνα παλιρροϊκά κύματα εντός 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού».

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 155 χιλιομέτρων ανατολικά, νοτιοανατολικά των Νησιών Λογιοτέ, ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Νέας Καληδονίας.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης