Σαρώνει στις πωλήσεις το βιβλίο κατά του Τραμπ

Την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του πούλησε 750.000 αντίτυπα - αναμένεται ότι μόνο στις ΗΠΑ οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Εκτινάχθηκε αμέσως στην κορυφή των πωλήσεων διεθνώς καθώς και στο Διαδίκτυο και οδεύει προς την ένατη επανέκδοσή του.

Το βιβλίο «Fear: Trump in the White House», υπογράφει ένα γνώριμο πρόσωπο, ίσως και αυτό να εγγυάται την επιτυχία του.

Ο Μπομπ Γούντγουορντ, ο πρώην δημοσιογράφος της έγκριτης Washington Post, είναι ο άνθρωπος εκείνος που μαζί με τον συνάδελφό του Καρλ Μπέρνστιν αποκάλυψαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 το σκάνδαλο Watergate, αναγκάζοντας σε παραίτηση τον τότε πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.

Στις σελίδες αυτού του νέου του βιβλίου, το οποίο βασίστηκε σε εκατοντάδες ώρες συνεντεύξεων, ο Γούντγουορντ περιγράφει τον πρόεδρο Τραμπ ως έναν άνθρωπο παρορμητικό με ξαφνικά ξεσπάσματα, σε έναν χαώδη και δυσλειτουργικό Λευκό Οίκο, έναν πρόεδρο που σύμφωνα με τον συγγραφέα προκαλεί «νευρικό κλονισμό» στην εκτελεστική εξουσία.

Μεταξύ άλλων στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο Τραμπ, μετά τη χημική επίθεση προς τον άμαχο πληθυσμό στη Συρία τον Απρίλιο του 2017, ζήτησε να δολοφονήσουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου αμερικανό πρόεδρο που να είναι τόσο αποστασιοποιημένος από την πραγματικότητα», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Γούντγουορντ μιλώντας στο δίκτυο NBC. «Αυτό δεν έχει αντιμετωπιστεί αρκετά σοβαρά… και θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Ενδεικτικό είναι ότι ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, ο Τζον Ντάουντ, χαρακτηρίζει τον Τραμπ στο βιβλίο «ψεύτη από τα γεννοφάσκια του».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης