Ρωσία: Ποινές φυλάκισης έως επτά ετών στους παραβάτες της καραντίνας

Νόμο, ο οποίος αυστηροποιεί τις ποινικές ευθύνες για παραβίαση των κανονισμών υγειονομικής και επιδημιολογικής προστασίας, θεσπίζοντας για τους παραβάτες ποινές μέχρι κάθειρξη επτά ετών, ψήφισε η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής της.

Ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 500 νέα κρούσματα, φθάνοντας συνολικά τα 2.337 σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας και συγκεκριμένα σε 73 περιφέρειές της, ενώ οι νεκροί έχουν φθάσει συνολικά τους 17, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει για όσους λόγω αμέλειας μετέδωσαν μαζικά τον ιό χρηματική ποινή έως 1.000.000 ρουβλίων (11.500 ευρώ), στέρηση του δικαιώματος να κατέχουν αξίωμα για διάστημα έως τριών ετών και ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.

Εάν μια παρόμοια παραβίαση των περιοριστικών όρων υπήρξε η αιτία για να προκληθεί από αμέλεια ο θάνατος ανθρώπου ή αν συνοδεύονταν από ενσυνείδητη πρόθεση με σκοπό την πρόκληση μαζικής μόλυνσης ανθρώπων, θα επιβάλλεται χρηματική ποινή έως 2.000.000 ρουβλίων (23.000 ευρώ) και ποινές φυλάκισης έως πέντε ετών. Εάν η παραβίαση επιφέρει τον θάνατο δύο ή περισσοτέρων ανθρώπων, στον παραβάτη θα μπορεί να επιβληθεί ποινή έως κάθειρξη επτά ετών.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης