Ρωσία:Πυρκαγιά σε πυρηνικό υποβρύχιο στο Μουρμάνσκ

Ρωσικό υποβρύχιο στις φλόγες

Πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του λιμανιού του Μουρμάνσκ στη βόρεια Ρωσία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Ο αντιδραστήρας του υποβρυχίου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας για λόγους ασφάλειας.

Στη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών ξέσπασε πυρκαγιά στο κύτος του υποβρυχίου, αλλά δεν απειλήθηκε το εσωτερικό του, και κυρίως το σύστημα πυρηνικής προώθησής του, σύμφωνα με το υπουργείο.

«Οι ξύλινες σκαλωσιές γύρω από το κύτος του υποβρυχίου, που βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για επισκευές, πήραν φωτιά. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στο κύτος του υποβρυχίου», δήλωσε ο Βαντίμ Σέργκα εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ορισμένα μέλη του πληρώματος ωστόσο είναι ακόμη μέσα στο υποβρύχιο, χωρίς ακόμη να είναι σαφές το εάν έχουν παγιδευτεί ή έχουν εντολή να παραμείνουν εντός για λόγους ασφαλείας.

Το υποβρύχιο είναι το μήκους 167 μέτρων Γεκατερίνμπουργκ, το οποίο κατασκευάστηκε το 1984 και είναι εξοπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων τα επίπεδα της ραδιενέργειας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Μουρμάνσκ είναι κανονικά, ενώ κανείς δεν έχει τραυματιστεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες απο Βήμα

Δείτε επίσης