Ρουμανία: Το 2015 θα έχουμε... ευρώ! (Το σκέφτηκαν καλά;)

Βουκουρέστι

Τη δέσμευσή της να υιοθετήσει το ευρώ το 2015, να ενταχθεί στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERM II) την περίοδο 2013-2014 και να μειώσει το δομικό έλλειμμά της σε ποσοστό λιγότερο του 0,7% του ΑΕΠ επαναλαμβάνει η ρουμανική κυβέρνηση στο πρόγραμμα σύγκλισης που ενέκρινε. Το σκέφτηκαν καλά το ζήτημα οι Ρουμάνοι; Την ώρα που το σύνολο των οικονομιών του ευρώ - πλην Γερμανίας - καταρρέει ατοί θέλουν ακόμα το... ευρώ;

"Ναι" δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νταν Σουτσίου που βεβαίωσε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μείωση του δομικού ελλείμματος. Μ’ αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε, η Ρουμανία θα αποδείξει πως μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους που προβλέπονται από το πρόγραμμα και να αποκτήσει το ευρώ στην καθημερινότητά της.

Την περίοδο 2013-2015 προβλέπεται για την Ρουμανία ανάπτυξη της οικονομίας με ρυθμό που θα κυμαίνεται από 3,1% μέχρι 3,9%. Ο Σουτσίου πρόσθεσε πως καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας αναμένεται πως θα διαδραματίσει η εγχώρια ζήτηση, που ναναμένεται να αυξηθεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης