Ρεκόρ κρατικής «παράλυσης» στις ΗΠΑ – Το μεγαλύτερο «shutdown» στην ιστορία

Η αναστολή λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους έγινε η πιο μακρά στην ιστορία των ΗΠΑ τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, αφού εισήλθε στην 22η ημέρα της.

Το λεγόμενο shutdown, που άρχισε την 22α Δεκεμβρίου, ξεπέρασε στις 00:00 (07:00 ώρα Ελλάδας) τις 21 ημέρες που είχε διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους επί των ημερών του Μπιλ Κλίντον στην προεδρία, το 1995-1996.

Δεν υπήρχε κανένα σασπένς γι’ αυτό, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε την Παρασκευή ότι δεν θέλει να κηρύξει «τόσο γρήγορα» κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ενώ οι εργασίες της Γερουσίας έχουν ανασταλεί μέχρι τη Δευτέρα.

Δεν έχει υπάρξει ουδεμία ένδειξη ότι οδεύουν σε κάποιον συμβιβασμό ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος απαιτεί 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την επόμενη φάση οικοδόμησης του τείχους που θέλει να υψωθεί στα σύνορα με το Μεξικό για να αναχαιτίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών, και οι Δημοκρατικοί, που εναντιώνονται στο έργο αυτό, το οποίο είναι κατ’ αυτούς«ανήθικο», δαπανηρό και αναποτελεσματικό όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράτυπης μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης