Ρατσισμός και ακροδεξιά φέρνουν κυβερνητική κρίση στην Ιταλία

Σε κρίση η κυβέρνση στην Ιταλία μετά τις  ρατσιστικές επιθέσεις τις περασμένες ημέρες και κυρίως τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ματέο Σαλβίνι.

Ο ένας μετά τον άλλον βουλευτές και γερουσιαστές του Ντι Μάιο βγαίνουν μπροστά για να καταγγείλουν το ρατσιστικό «ντελίριο» που δηλητηριάζει αργά και σταθερά την κοινωνία και την ίδια τη δημοκρατία.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, ένας Μαροκινός 43 ετών ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δυο ιταλούς συνομηλίκους του οι οποίοι πίστεψαν ότι ο άτυχος άνδρας ήθελε να διαρήξει διαμέρισμα σε περιοχή της πόλης Απρίλια, νότια της Ρώμης.

Σχεδόν ταυτόχρονα ένας άλλος μετανάστης από τη Σενεγάλη, που δούλευε ως σερβιτόρος σε καφέ στη Σικελία, έφαγε χωρίς κανέναν προφανή λόγο ξύλο από ντόπιους νεαρούς οι οποίοι την ώρα που τον έδερναν του φώναζαν «γύρνα κ@@όμαυρε πίσω στην πατρίδα σου». 

Σε ένα τρίτο περιστατικό η πρωταθλήτρια σφαιροβολίας και ομολογουμένως μία από τις μεγάλες ελπίδες του ιταλικού αθλητισμού, Ντέζι Οζάκουε, δέχτηκε επίθεση στην πόλη Μονκαλιέρι έξω από το Τορίνο, όταν δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο της πέταξαν αβγό στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τη σοβαρά στο μάτι. Η ίδια δήλωσε ότι το κίνητρο ήταν ρατσιστικό (μιας και είναι κόρη Νιγηριανών) και πως οι δράστες θεώρησαν ότι είναι μια μαύρη ιερόδουλη και για αυτόν τον λόγο θέλησαν να την τιμωρήσουν.

Σαν να μην έφθανε αυτό, ανήμερα της επετείου γέννησης του πάλαι ποτέ δικάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ο ηγέτης της Λέγκας Σαλβίνι έγραψε με καμάρι σε Facebook και Twitter: «Τόσο πολλοί εχθροί, τόσο μεγάλη τιμή» σε μια έμμεση αλλά και σαφή αναφορά στο «μότο» του Μουσολίνι: «Πολλοί εχθροί, πολλή τιμή».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης