Ραντεβού με την Μέρκελ για τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας θα μεταβεί σύντομα στο Βερολίνο για την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, δήλωσε η ευρωβουλευτής, Σιλβί Γκουλάρ.

Ο Μακρόν «θα μεταβεί στο Βερολίνο για την πρώτη του επίσκεψη σε ξένη χώρα» επεσήμανε η Γκουλάρ του Δημοκρατικού Κινήματος (MoDem), το οποίο υποστηρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο. 

Νωρίτερα «είναι πιθανό να επισκεφθεί τα γαλλικά στρατεύματα», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. 

Το βράδυ της Κυριακής ο Μακρόν είχε μια «ιδιαίτερα θερμή» τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Μέρκελ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, επεσήμανε το περιβάλλον του νεοεκλεγέντα προέδρου. 

Ο Μακρόν σκοπεύει να πραγματοποιήσει «άμεσα μια επίσκεψη στο Βερολίνο», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Ο νέος πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηγεσία της ΕΕ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως και με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Τη Δευτέρα ο Μακρόν θα βρίσκεται στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ για την τελετή μνήμης της επετείου της γερμανικής συνθηκολόγησης της 8ης Μαΐου 1945.

Θα πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή του εκλεγμένου προέδρου σε επίσημη τελετή, στα πρότυπα της αντίστοιχης τελετής του 2012 μεταξύ του τότε προέδρου Σαρκοζί και του νέου προέδρου Ολάντ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης