Ρίο Ντε Τζανέιρο: Η απεργία των αστυνομικών, αυξάνει τους νεκρούς στο καρναβάλι

Βραζιλία απεργία αστυνομικών

Συνολικά 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αυτές τις ημέρες, αριθμός διπλάσιος από το συνήθη μέσο όρο για αυτήν την εποχή. Αιτία η μη αστυνόμευση του καρναβαλιού.

Οι αστυνομικοί του Ρίο ντε Τζανέιρο συμμετέχουν από το βράδυ της Πέμπτης στην απεργία που άρχισαν οι συνάδελφοί τους στο Σαλβαδόρ και την Μπαΐα ζητώντας αύξηση μισθών, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Καρναβαλιού που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες.  

Τα συνδικάτα των εργαζομένων της αστυνομίας, της στρατιωτικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής του Ρίο υπερψήφισαν την απεργία, απορρίπτοντας την πρόταση βουλευτών για σταδιακή αύξηση των μισθών, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. 

«Από τώρα, η ασφάλεια είναι ευθύνη της Εθνοφρουράς και του στρατού», τόνισε ένας πυροσβέστης μιλώντας σε συγκέντρωση, που διήρκεσε πέντε ώρες και μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Globo. 

Η απεργία στο Ρίο έρχεται μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πριν από εννιά ημέρες τα μέλη της στρατιωτικής αστυνομίας στην Μπαΐα, με αποτέλεσμα ένα κύμα ανθρωποκτονιών, επιθέσεων και βιασμών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης