Πόλεμος προστίμων από ΗΠΑ (στην Deutsche Bank) και την ΕΕ (στην Aple)

Έχουμε πλέον έναν οικονομικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ. Έτσι αξιολογούν Γερμανοί πολιτικοί, το ιλιγγιώδες πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων κατά της Deutsche Bank.

Μιλούν για εκδικητική πράξη των αμερικανικών αρχών, απάντηση στο πρόστιμο των 13 δισ. ευρώ στον αμερικανικό ψηφιακό κολοσσό της Apple.

Μάλιστα σε μια εκδήλωση οικονομικού πατριωτισμού, συσπειρώνονται γύρω από τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις που τονίζουν την ιδιαίτερη σημασία του για τη γερμανική οικονομία.

Μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα σπεύδουν να υπερασπιστούν τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό ορισμένα από τα πλέον ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της Γερμανίας.

«Είναι σημαντικό για τη γερμανική οικονομία να είναι ισχυρές οι γερμανικές τράπεζες», σχολίασε, μιλώντας στη Frankfurter Allgemeine, ο Ντίτερ Ζέτσε, επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler, και προσέθεσε ότι «υπάρχει ισχυρός δεσμός και θα παραμείνει ισχυρός». Ενώ ο Γιοχάνες Τέισεν, επικεφαλής της εταιρείας κοινής ωφελείας Eon, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα πως η Γερμανία θα πληγεί ως μεγάλη εξαγωγική δύναμη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης