Πως οι New York Times εξέθεσαν τον Τραμπ

Το τελειωτικό χτύπημα στην εκστρατεία του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόλαντ Τραμπ ήρθε με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, ο Τραμπ πέτυχε τεράστιες φοροαπαλλαγές από τις αποτυχημένες επιχειρηματικές του δραστηριότητες το 1995. Ο Τραμπ έχασε σημαντικά ποσά από την κακή διαχείριση τριών καζίνο στο Ατλάντικ Σίτι, την αποτυχημένη του είσοδο στον χώρο των αερομεταφορών και την αγορά του ξενοδοχείου Plaza στο Μανχάταν.

Η απώλεια από τις αποτυχημένες αυτές επιχειρηματικές δράσεις ανερχόταν στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 916 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Ο επιχειρηματίας όμως, κατάφερε να... βγάλει κέρδος από την τεράστια ζημιά που είχε δημιουργήσει στην εταιρία του. Εκμεταλλευόμενος το φορολογικό καθεστώς των ΗΠΑ, δήλωσε απώλεια εισοδήματος της τάξεως των 916 εκ. δολλαρίων στη φορολογική του δήλωση για το έτος 1995.

Αυτή η δήλωση του επέτρεψε να αφαιρεί εντελώς νόμιμα 50 εκατ. δολάρια από τα φορολογητέα εισοδήματά του κάθε χρόνο επί 18 χρόνια, ώστε να αντισταθμίσει τη ζημία που δήλωσε το 1995.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης