Πρόθυμος να μεσολαβήσει για τη Βενεζουέλα δηλώνει ο πάπας Φραγκίσκος

Διατεθειμένο να μεσολαβήσει στην πολιτική κρίση που μαίνεται στη Βενεζουέλα είναι το Βατικανό, δήλωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, με την προϋπόθεση ότι τη διαμεσολάβηση θα ζητήσουν και οι δύο πλευρές και προηγουμένως θα γίνουν προκαταρκτικά βήματα σε μια προσπάθεια αυτές να έρθουν πιο κοντά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο αεροσκάφος κατά την επιστροφή του από το Άμπου Ντάμπι όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ο ποντίφικας επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, του απέστειλε επιστολή, ωστόσο τόνισε ότι δεν την έχει διαβάσει ακόμη.

Ο Μαδούρο δήλωσε χθες στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24 πως έγραψε στον πάπα Φραγκίσκο για να ζητήσει τη βοήθεια και μεσολάβησή του «σε μια διαδικασία διευκόλυνσης και ενίσχυσης του διαλόγου».

Σε ερώτηση για μια ενδεχόμενη απευθείας προσπάθεια διαμεσολάβησης από το Βατικανό, ο πάπας τόνισε: «Θα διαβάσω την επιστολή και θα δω τι μπορεί να γίνει, αλλά αρχική προϋπόθεση είναι οι δύο πλευρές να ζητήσουν τη διαμεσολάβηση. Είμαστε πρόθυμοι» δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Επιπλέον, είπε ότι «μια επίσημη μεσολάβηση θα πρέπει να θεωρηθεί ως το τελευταίο βήμα στη διπλωματία. Κάποια προκαταρκτικά βήματα πρέπει να γίνουν από το Βατικανό και άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας» σημείωσε.

«Αυτό θα περιλαμβάνει προσπάθειες να προσπαθήσουμε να φέρουμε τη μία πλευρά πιο κοντά στην άλλη, να ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου» συμπλήρωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης