Πρωτόγνωρα χαμηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο

Χιόνια στη Ρώμη

Ο υδράργυρος σε πολλές περιπτώσεις θα πέσει κάτω και από τους -20 βαθμούς Κελσίου, ενώ υπό το μηδέν θα βρεθούν και  πόλεις της νότιας Ευρώπης, όπως η Ρώμη και η Μαδρίτη.

Η νέα επιδρομή του χιονιά δεν έχει μόνο κοινωνικό και οικονομικό κόστος, αλλά και... πολιτικό.

Στη Μόσχα οι διαδηλωτές που αντιτίθενται στο καθεστώς Πούτιν ζητώντας τίμιες εκλογές, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την αστυνομία, στην σημερινή νέα συγκέντρωση στη Μόσχα.

Με το θερμόμετρο να έχει πέσει ως τους -13 βαθμούς Κελσίου, «Κάθε βαθμός προς τα κάτω είναι 5.000 άτομα λιγότερα στο δρόμο», όπως εκτιμά ο Μπόρις Νέμτσοφ, εκ των οργανωτών της διαδήλωσης...

Το κύμα ψύχους που πλήττει εδώ και αρκετές ημέρες την Ιταλία έφτασε και στη Ρώμη, οι κάτοικοι της οποίας είδαν χιόνια να πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, την ώρα που η υπόλοιπη χώρα είχε μπει στην κατάψυξη, με το θερμόμετρο να δείχνει -30 βαθμούς Κελσίου στις Άλπεις.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας όλα τα στελέχη της στην πρωτεύουσα καθώς στην περιφέρεια της Ρώμης το χιόνι έχει ήδη φτάσει το μισό μέτρο.

 Η χιονόπτωση στη Ρώμη, -γεγονός σπάνιο- προκάλεσε χάος στους δρόμους: η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν αδύνατη στα βόρεια προάστια και πολύ δύσκολη στο κέντρο. Τα τελευταία 15 χρόνια μόνο μία φορά, για μία ημέρα, είχαν αποκλειστεί από χιόνια οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αιώνιας Πόλης. "Ποτέ δεν βλέπουμε χιόνια εδώ, έτσι τώρα... ελπίζουμε να φτιάξουμε χιονανθρώπους", σχολίασε ένας Ρωμαίος.

Στο Βατικανό, η πλατεία και ο τρούλος της βασιλικής του Αγίου Πέτρου καλύφθηκαν με ένα λευκό στρώμα χιονιού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Έθνος

Δείτε επίσης