Πρωτοφανές πογκρόμ των γκέι στην Τσετσενία

Σοκάρει ρεπορτάζ του Guardian σχετικά με την εκστρατεία κατά των γκέι στην Τσετσενία, όπου πιστεύεται ότι εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι κρατούνται το τελευταίο διάστημα σε ανεπίσημα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» και υποβάλλονται σε κάθε είδους σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια. 

Κάποιες καταγγελίες μάλιστα κάνουν λόγο ακόμα και για εκτελέσεις. Ειδικότερα, η ρωσική εφημερίδα Νόβαγια Γκαζέτα κάνει λόγο για αδιαμφισβήτητες αποδείξεις του θανάτου τριών γκέι κρατουμένων από το ξεκίνημα αυτού του «διωγμού», με πολλούς να πιστεύουν ότι η λίστα των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερη.

Καταγγελίες μιλούν για εκατοντάδες άτομα που έχουν απαχθεί από τις Αρχές, για έναν πρωτοφανή διωγμό στην πρόσφατη παγκόσμια ιστορία και τελικά για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η εντολή για τον πρωτοφανή αυτόν διωγμό προέρχεται από τον ίδιο τον ηγέτη της χώρας, Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος δηλώνει πίστη στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο τελευταίος δεν έχει πάρει θέση για αυτή την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση της Τσετσενίας αρνείται τοιυς διωγμούς με το απίθανο επιχείρημα ότι στην χώρα δεν υπάρχουν... γκέι για να διωχθούν!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης