Προσοχή στο Διαδίκτυο: Τα προσωπικά δεδομένα δεν διαγράφονται

Ότι ανεβάζεις στο Google, μπορεί να μείνει για πάντα. Και αυτό γιατί η Google δεν έχει υποχρέωση να διαγράφει προσωπικές πληροφορίες από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της, ακόμη και αν είναι επιζήμιες για τη φήμη ενός ατόμου, όπως γνωμοδότησε ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το έγγραφο του γενικού εισαγγελέα του δικαστηρίου εκτιμάται ότι απομακρύνει το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί το «δικαίωμα στη λήθη», όπως επιθυμεί η Κομισιόν. Πρόκειται για το δικαίωμα των χρηστών του Ιντερνετ να ζητούν τη διαγραφή των δεδομένων τους που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

"Το να ζητείται από τις μηχανές αναζήτησης να αποκρύψουν νόμιμα στοιχεία από το Ιντερνετ θα οδηγούσε σε προσβολή της ελευθερίας της έκφρασης", δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου.

«Οι πάροχοι υπηρεσιών μηχανών αναζήτησης δεν είναι υπεύθυνοι, βάσει της οδηγίας για την προστασία των δεδομένων, για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται στους ιστότοπους τους οποίους επεξεργάζονται» συμπλήρωσε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης