Πούτιν: Υπόσχεση για άνευ προηγουμένου επανεξοπλισμό της χώρας

Πούτιν

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη εφημερίδα Ροσίσκαγια Γκαζέτα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και υποψήφιος των προεδρικών εκλογών Βλαντίμιρ Πούτιν, υποσχέθηκε έναν «άνευ προηγουμένου» επανεξοπλισμό της χώρας που καθίσταται αναγκαίος λόγω κυρίως της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν θέτει ως προτεραιότητα την ανάγκη να δοθεί απάντηση στην ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στο άρθρο του στην εφημερίδα που είναι αφιερωμένη σε στρατιωτικά θέματα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η εποχή απαιτεί μια πολιτική προσηλωμένη στην ανάπτυξη του συστήματος αεροπορικής και διαστημικής άμυνας της χώρας. Σε αυτό μας ωθεί η πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας.

Συνολικά 23 τρισεκατομμύρια ρούβλια (590 δισεκατομμύρια ευρώ) θα δαπανηθούν για το σκοπό αυτό (του επανεξοπλισμού) την προσεχή δεκαετία και σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να γίνει λόγος για "υπερβολικό πατριωτισμό".

Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος είναι ένα βάρος για την οικονομία, ένα αξεπέραστο φορτίο που είχε εκείνη την εποχή καταστρέψει τη Σοβιετική Ένωση. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος.

Η αναγέννηση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος θα γίνει όχημα για την ανάπτυξη ποικίλων τομέων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης