Πούτιν και Άσαντ συναντήθηκαν στο Σότσι

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν συνεχάρη τον Άσαντ για τις επιτυχίες των συριακών δυνάμεων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία. Σημείωσε παράλληλα ότι η Συρία βρίσκεται κοντά στο τέλος του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι μια ειρηνική, πολιτική λύση στην κρίση θα είναι το κλειδί μετά το πέρας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε επίσης την ετοιμότητα του Άσαντ να συνεργαστεί με τους πάντες για να επιτευχθεί πολιτική λύση.

Όπως γνωστοποίησε το Κρεμλίνο, ο Πούτιν σκοπεύει να συζητήσει με τον εμίρη του Κατάρ, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ηγέτες κρατών της περιοχής σχετικά με τη Συρία και θα δώσει οδηγία στον ειδικό απεσταλμένο του να παρακολουθήσει μια σύνοδο της συριακής αντιπολίτευσης την 22α και 23η Νοεμβρίου στο Ριάντ.

Από την πλευρά του, ο Άσαντ ευχαρίστησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη στρατιωτική και την πολιτική στήριξη της Ρωσίας στη χώρα του.

Ο Άσαντ δήλωσε ότι η Δαμασκός θέλει την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας μετά την ήττα των τρομοκρατών και ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε διάλογο με οποιαδήποτε πλευρά ενδιαφέρεται για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης.

Ο πρόεδρος της Συρίας ευχαρίστησε τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου για τη στήριξη τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ εξήρε τον ρόλο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίες είχαν θύματα στις τάξεις τους για τη «σωτηρία της χώρας μας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης