Πουλήθηκε σε δημοπρασία το «ραβασάκι» του Αϊνστάιν σε ιταλίδα ερευνήτρια

Ένα σημείωμα που φέρει την υπογραφή του Άλμπερτ Αϊνστάιν και είχε για αποδέκτη ιταλίδα ερευνήτρια, η οποία αρνήθηκε να τον συναντήσει κατ' ιδίαν, πουλήθηκε σε δημοπρασία μαζί με πολλά ακόμη γράμματα του διάσημου Φυσικού.

«Στην επιστημονική ερευνήτρια, στα πόδια της οποίας κοιμήθηκα και στάθηκα για δύο ολόκληρες μέρες, σαν φιλικό σουβενίρ» γράφει το σημείωμα στη γερμανική γλώσσα, το οποίο είναι υπογεγραμμένο και φέρει ως ημερομηνία τον Οκτώβριο του 1921.

Η τιμή πώλησής του στη δημοπρασία Winner's Auctions & Exhibitions που διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ έφθασε τα 6.100 δολάρια.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο οίκος που διενήργησε τη δημοπρασία, ο Αϊνστάιν 42 ετών τότε και εντός ολίγου Νομπελίστας, έγραψε το γράμμα προς την Ελιζαμπέτα Πιτσίνι, φοιτήτρια της Χημείας ευρισκόμενη περίπου στα μισά της δικής του ηλικίας, η οποία έμενε ένα όροφο πάνω από το διαμέρισμα της αδελφής του Μάγια, στην Φλωρεντία.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη, «ο Αϊνστάιν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να τη συναντήσει. Ωστόσο, η Ελιζαμπέτα ήταν πολύ εσωστρεφής και πολύ ντροπαλή για να συναντήσει ένα τόσο διάσημο πρόσωπο» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της δημοπρασίας.

Ανάμεσα στα πωληθέντα αντικείμενα -προς 103.000 δολάρια- ήταν και έναν σημείωμα του Αϊνστάιν χρονολογούμενο το 1928, στο οποίο ο Νομπελίστας Φυσικός είχε καταγράψει κάποιες ιδέες του για το «Τρίτο Στάδιο της Θεωρίας της Σχετικότητας».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης