Πομπέο: Στέλνουμε στρατιώτες για να αποφύγουμε τον πόλεμο με το Ιράν

Την αποφυγή ενός πολέμου με το Ιράν, μέσω της ανάπτυξης επιπλέον στρατευμάτων στον Κόλπο, έθεσε ως στόχο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον.

«Αποστολή μας είναι να αποφύγουμε τον πόλεμο» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News».

«Είδατε τι ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας την Παρασκευή. Στέλνουμε πρόσθετες δυνάμεις στην περιοχή με στόχο την αποτροπή και την άμυνα» έσπευσε να προσθέσει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Εξέφρασε δε, την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναλάβει πρόσθετη δράση, εφόσον αποτύχει η τακτική της αποτροπής. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό στην ηγεσία του Ιράν» ξεκαθάρισε με νόημα. 

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώθηκε σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το προσωρινό πάγωμα της πετρελαϊκής παραγωγής. 

Η Ουάσιγκτον έσπευσε να επιρρίψει την ευθύνη στην Τεχεράνη, ανακοινώνοντας ακόμη έναν γύρο κυρώσεων.

Παράλληλα, προχώρησε στην επιβολή περιοριστικό μέτρων στην ιρανική κεντρική τράπεζα, ενώ προανήγγειλε την αποστολή αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης