Πομπέο: Θα αναλάβουμε στρατιωτική δράση αν χρειαστεί

Έτοιμες να αναλάβουν «στρατιωτική δράση» αν κριθεί απαραίτητο είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ερωτηθείς για την τουρκική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία.

«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο» διαβεβαίωσε ο Πομπέο στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, σπεύδοντας πάντως να προσθέσει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι απολύτως προετοιμασμένος να δώσει διαταγή να αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση κριθεί πως είναι αναγκαία.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για το ποια συγκεκριμένη ενέργεια από πλευράς της Άγκυρας θα πυροδοτούσε στρατιωτική δράση των Αμερικανών.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έντονη κριτική τόσο εκτός, όσο και εντός των συνόρων των ΗΠΑ για την απόφασή της να αποσύρει από τη συριακή επικράτεια τις μονάδες του στρατού των ΗΠΑ που επιχειρούσαν στο πλευρό των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον ουδέποτε υποσχέθηκε στους Κούρδους ότι θα παραμείνουν στην περιοχή Αμερικανοί στρατιώτες «προκειμένου να τους προστατεύσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Η κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησαν η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον εκπνέει σήμερα στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσαν τη Δευτέρα τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης