Πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ

Συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που σημειώθηκε στο «Μάντσεστερ Αρένα», μετά από συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας, ανακοινώνοντας ότι ο δράστης σκοτώθηκε αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό. Έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας συγκαλεί η Τερέζα Μέι.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι δέχθηκε λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. (τοπική ώρα - 00:35 π.μ. ώρα Ελλάδας) τις πρώτες αναφορές για την έκρηξη. Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου «Μάντσεστερ Αρένα», το οποίο έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, ενώ τη συναυλία παρακουθούσαν πολλά παιδιά. Η έκρηξη σκόρπισε τον πανικό και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών ανέφερε ότι πολλοί από τους τραυματίες έφεραν τραύματα από θραύσματα.

Μία μάρτυρας, που παρακολούθησε τη συναυλία, είπε ότι ένιωσε μια τεράστια έκρηξη ενώ έφευγε από το στάδιο, ενώ ακολούθησαν ουρλιαχτά και ποδοβολητό, καθώς χιλιάδες άτομα άρχισαν να τρέχουν για να εγκαταλείψουν τον συναυλιακό χώρο. «Προχωρούσαμε προς την έξοδο και όταν ήμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι αρχίσαν να φωνάζουν» δήλωσε η Κάθριν Μακ Φαρλέιν, στο πρακτορείο Reuters. «Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν», πρόσθεσε.

Το «Μάντσεστερ Αρένα» το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο στην Ευρώπη, άνοιξε το 1995 και αποτελεί δημοφιλή χώρο για συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης