Πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία στην Αλγερία - Φόβοι για τουλάχιστον 100 θύματα

Συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης αλγερινό στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου Ilyushin IL76 στην στρατιωτική βάση του αεροδρομίου Μπούφαρικ που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Αλγερίας, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα επικαλούμενα μαρτυρίες.

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν στην πόλη Μπεσάρ και φέρεται ότι μετέφερε στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους. Ωστόσο, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες τόσο για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων όσο και των θυμάτων.

Ενδεικτικά, τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πάνω από 100 άτομα, ενώ το πρακτορείο Sputnik κάνει λόγο για 200 επιβαίνοντες. Επικαλούμενο, δε,  το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μεταδίδει ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Από την πλευρά του, το κρατικό πρακτορείο της Αλγερίας κάνει λόγο για πάνω από 100 νεκρούς, ωστόσο, η εφημερίδα Atlas Times, η οποία ανήρτησε στο Twitter την πρώτη - όπως ισχυρίζεται - φωτογραφία από το σημείο της συντριβής, έκανε αρχικά λόγο για δεκάδες νεκρούς επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη καταμέτρηση θυμάτων.

Στο σημείο επιχειρούν ομάδες διάσωσης και έχουν σπεύσει 14 ασθενοφόρα, ενώ οι τραυματίες μεταφέρονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Πλάνα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο και ένα πλήθος αξιωματούχων ασφαλείας και άλλων προσώπων να βρίσκεται κοντά στον τόπο της συντριβής. 

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν ακόμα άγνωστα, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. 

Παρόμοιο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, στις 12 Φεβρουαρίου του 2014, όταν αεροσκάφος που επίσης μετέφερε στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, συνετρίβη στην Αλγερία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 77 άτομα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης