Πενθήμερη απεργία ξεκίνησαν οι λιμενεργάτες στην Πορτογαλία

Απεργία Πορτογαλία

Με μαζικές κινητοποιήσεις απαντούν, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της Πορτογαλίας, στο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει και κλείσιμο οργανισμών λιμένων.

Την Δευτέρα ξεκίνησε πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση που απειλεί να «παγώσει» τις εξαγωγές, που είναι και ο μόνος τομέας της οικονομίας που πηγαίνει καλά εν μέσω κρίσης.Τα περισσότερα λιμάνια της χώρας, μεταξύ τους και αυτό στην πρωτεύουσα Λισαβόνα, παρέχουν μόνο βασικές υπηρεσίες σε επιβάτες και εμπορεύματα.

Κύριο αίτημα των απεργών είναι να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφαση για «λουκέτο» στον οργανισμό διαχείρισης του λιμένα της Αβέιρου, στα βόρεια της χώρας και να εγγυηθεί ότι δεν θα χρεοκοπήσει η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ, οδηγώντας στο δρόμο τους εργαζόμενούς της.

«Δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι θα υπάρξει οποιοσδήποτε συμβιβασμός ... αλλά είμαστε έτοιμοι να τερματίσουμε την απεργία μόλις υπάρξει» είπε ο Βίτορ Ντίας, αντιπρόεδρος της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας FESMARPOR, στην οποία ανήκουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και πολλοί ναυτικοί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης