Παρά την ισοψηφία, ο Ομπάμα πιο κοντά στην Προεδρία

Ο Ομπάμα είναι πιθανό να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ έστω και ισοψηφώντας με τον Ρόμνεϊ. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή ο Ομπάμα προηγείται σε κρίσιμες Πολιτείες που θα του δώσουν περισσότερους εκλέκτορες.

 Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, μέσω διαδικτύου, που δημοσιοποιεί το Ρόιτερς, στην πρόθεση ψήφου αθροιστικά σε βάση διαπολιτειακή ισοψηφούν, στο 46%, όμως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ελαφρό προβάδισμα σε τρεις κρίσιμες πολιτείες.

Σε αυτούς «που πιθανώς θα ψηφίσουν» ο Ομπάμα έχει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου 3% στη Βιρτζίνια, και 2% στη Φλόριντα και το Οχάιο, αναφέρει αυτή η τελευταία δημοσκόπηση.

Κατά τα άλλα, όλες οι λοιπές ενδείξεις προτίμησης ψήφου για τον Ομπάμα που έχει η ίδια δημοσκόπηση εμπίπτουν στην κατηγορία του «στατιστικού λάθους» του συν-μείον 3,4% .

Και στο Κολοράντο, η εκλογική αναμέτρηση των δύο πολιτικών γίνεται «στήθος με στήθος» (ισοψηφία 46%), αναφέρει η δημοσκόπηση αυτή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης