Παλάτι... 1.000 δωματίων για τον Ερντογάν!

Ένα απίστευτο παλάτι εγκαινίασε ο Ερντογάν. Φωτογραφίες που δημοσιεύει η Hurriyet δείχνουν ένα πραγματικό ανάκτορο, 300.000 τετραγωνικών μέτρων, με 1.000 δωμάτια, μεταξύ των οποίων αίθουσες εκδηλώσεων, συναντήσεων και φιλοξενίας επισήμων.

Εντός των 300.000 τετραγωνικών μέτρων που καλύπτει το σύμπλεγμα κτιρίων του Ακ Σαράι, υπάρχουν εκτός του κεντρικού κτιρίου, ένα άλλο κτίριο αποκλειστικά για συναντήσεις με άλλους ηγέτες και αξιωματούχους ξένων κρατών, ξενώνες, κήποι, πάρκα και ένα κέντρο συνεδρίων.

Το επίσημο γραφείο του προέδρου έχει φτιαχτεί στα πρότυπα του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου και έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα ασφαλείας που απαγορεύουν την παρακολούθηση εντός του και την τοποθέτηση «κοριών», ενώ είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να αντέχει ακόμη και επίθεση με πύραυλο!

Το παλάτι προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για πρωθυπουργικό μέγαρο, όμως εν τέλει θα μετατραπεί σε προεδρικό μέγαρο (δώρο Ερντογάν στον... εαυτό του), θέτοντας εν αχρηστία το ιστορικό Παλάτι Τσανκάγια, που θα γίνει πιθανότατα μουσείο.

Μέχρι πρότινος έδρα του Τούρκου Προέδρου ήταν το ιστορικό Παλάτι Τσανγκαγιά, το οποίο τίθεται πλέον σε αχρηστία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης