Πακιστάν: Στους 97 οι νεκροί από τη συντριβή του Α320

Στους 97 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του αεροπορικού δυστυχήματος στο Πακιστάν, όταν αεροσκάφος των Πακιστανικών Αερογραμμών με 99 επιβαίνοντες συνετρίβη πάνω από κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 97 θάνατοι, όπως επιβεβαιώνουν οι τοπικές αρχές Υγείας στην επαρχία Σίντχ. Τουλάχιστον δύο επιβάτες του αεροσκάφους Airbus SE A320 κατάφεραν να επιζήσουν. Ένας εκ των επιζώντων είναι ο Ζαφάρ Μασούντ, πρόεδρος της Bank of Punjab. 

Στα θύματα περιλαμβάνονται και κάτοικοι της περιοχής. Το αεροσκάφος συνετρίβη αφού πρώτα ανέφερε βλάβη στους κινητήρες.

«Υπήρχε παντού φωτιά και όλοι ούρλιαζαν μετά τη συντριβή. Απελευθερώθηκα και κατευθύνθηκα προς το φως», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ζουμπαϊρ, ο δέυτερος από τους επιζήσαντες.

Το μοιραίο Airbus SE A320 εκτελούσε την πτήση ΡΚ 8303 από τη Λαχόρη προς το Καράτσι, μεταφέροντας 91 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σχετικό βίντεο δείχνει αυτοκίνητα και σπίτια να φλέγονται στη γειτονιά κοντά στο αεροδρόμιο του Καράτσι. Οι πτήσεις εσωτερικού μόλις είχαν ξαναρχίσει στο Πακιστάν, μετά τη χαλάρωση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το αεροπλάνο χτύπησε πρώτα σε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας και μετά έπεσε στα σπίτια» ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σακίλ Άχμεντ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης