Πακιστάν: Καμία σορός δεν βρέθηκε ολόκληρη στο αεροπορικό δυστύχημα. Προσπαθούν να αναγνωρίσουν τα θύματα

Αεροπορικό δυστύχημα στο Πακιστάν

Πακιστανοί γιατροί και σωστικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες σήμερα να αναγνωρίσουν τις σορούς των 127 θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες Παρασκευή κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Το Boeing 727 της εταιρείας Bhoja Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση από το Καράτσι στο Ισλαμαμπάντ συνετρίβη στους αγρούς περίπου 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο λίγο πριν προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα.

Ο Μέχμοντ Τζαμάλ, εκτελεστικός διευθυντής του πακιστανικού Ινστιτούτου Ιατρικών Σπουδών δήλωσε ότι έχουν λάβει ανθρώπινα μέλη από τον τόπο του ατυχήματος σε 140 σάκους νεκρών.

«Καμία σορός δεν βρέθηκε ολόκληρη, αλλά έχουμε ολοκληρώσει τις νεκροψίες σε 120 σάκους και 70 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, από τους οποίους οι 54 έχουν δοθεί στις οικογένειές τους», πρόσθεσε ο Τζαμάλ.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα για να συλλέξουν τις σορούς.

«Η εργασία των σωστικών συνεργείων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τα περισσότερα μέλη έχουν συλλεχθεί από τον τόπο του δυστυχήματος», δήλωσε ο Μουμπάρικ Σας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν βρεθεί τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Ρέχμαν Μάλικ δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι πιθανό ένας κεραυνός να χτύπησε το αεροσκάφος στη διάρκεια καταιγίδας με αποτέλεσμα να πιάσουν φωτιά τα φτερά του.

«Ο καιρός ήταν κακός, έριχνε χαλάζι και είχε κεραυνούς. Ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου το οποίο συνετρίβη στο έδαφος. Το αεροσκάφος εξερράγη και μετατράπηκε σε μια μπάλα φωτιάς», επεσήμανε ο λοχαγός Άσαντ Μαχμούντ, εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης