Πάνω από 300 παιδιά από την Ονδούρα χωρίστηκαν από τους γονείς τους στις ΗΠΑ

Πάνω από 300 παιδιά από την Ονδούρα, που χωρίστηκαν από τους γονείς τους εν ονόματι της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για να πατάξει την παράτυπη μετανάστευση, ταυτοποιήθηκαν από το προξενείο της χώρας της κεντρικής Αμερικής στις ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη στέλεχός του.

«Το προξενικό μας δίκτυο εντόπισε σε διάφορες συναντήσεις και επισκέψεις σε πρόσφυγες 313 παιδιά που έχουν χωριστεί» από τις οικογένειές τους, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Λίσα Μεδράνο, επικεφαλής της διεύθυνσης του προξενείου της Ονδούρας που είναι αρμόδια για την προστασία των μεταναστών από τη χώρα.

Την 7η Μαΐου η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να χωρίζονται οι γονείς από τα παιδιά όταν παράτυποι μετανάστες συλλαμβάνονται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για παράνομη είσοδο στη χώρα. Στα τέλη Ιουνίου, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε και τις πιέσεις που του ασκήθηκαν στο εσωτερικό και από το εξωτερικό της χώρας, ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε το μέτρο με διάταγμά του στα τέλη Ιουνίου.

Οι οικογένειες που χωρίστηκαν αναμένεται να επανενωθούν ως την 26η Ιουλίου, συμπλήρωσε η Μεδράνο, διευκρινίζοντας ότι το προξενικό προσωπικό και η υπουργός Εξωτερικών της Ονδούρας καταβάλλουν προσπάθειες για να λάβουν πληρέστερη ενημέρωση για τα παιδιά που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης