Ο Τραμπ βρήκε τη λύση: Να οπλοφορούν και οι καθηγητές

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη πως ορισμένοι εκπαιδευτικοί πρέπει να φέρουν όπλα, προκειμένου να αποτρέπουν μελλοντικές σφαγές σε σχολεία όπως αυτή που διαπράχθηκε την περασμένη Τετάρτη σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στην Πολιτεία της Φλόριντας, τασσόμενος υπέρ της ιδέας που προωθεί η ισχυρότερη οργάνωση του λόμπι της οπλοκατοχής, η NRA.

Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια ωριαίας, συγκινησιακά φορτισμένης συνάντησης με μαθητές που σώθηκαν από τη σφαγή στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας και γονείς παιδιών που σκοτώθηκαν. 

Εκατοντάδες μαθητές πήραν μέρος σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων διαδηλώσεων στην Ουάσιγκτον, το Σικάγο και το Πίτσμπεργκ.

«Αν είχαμε έναν δάσκαλο πεπειραμένο στα όπλα... »


Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, θερμός υποστηρικτής του δικαιώματος της οπλοκατοχής, που υποστηρίχθηκε σθεναρά από την NRA κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, δήλωσε παράλληλα ότι θα αναλάβει άμεσα δράση για να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι του ιστορικού των επίδοξων αγοραστών όπλων και ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει το όριο ηλικίας για την αγορά ορισμένων τύπων όπλων, όπως των τουφεκιών εφόδου.

Υποστήριξε επίσης πως οπλισμένοι δάσκαλοι και ιδιωτικοί φρουροί θα μπορούσαν να εμποδίζουν επίδοξους δράστες επιθέσεων και να αποτρέπουν θανάτους μαθητών.

«Αν είχαμε έναν δάσκαλο (...) που ήταν πεπειραμένος στα όπλα, θα μπορούσε κάλλιστα να τερματίσει την επίθεση πολύ γρήγορα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Η επίθεση στο λύκειο της Φλόριντας, όπου 17 μαθητές και εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου από 19χρονο πρώην μαθητή που χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, επανέφερε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στις ΗΠΑ το ζήτημα της οπλοκατοχής.

Η δεύτερη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προστατεύει το δικαίωμα των Αμερικανών να οπλοφορούν, κάτι που οι Ρεπουμπλικάνοι χαρακτηρίζουν ιερό κι απαραβίαστο. Ομως ο Τραμπ βρίσκεται υπό πίεση για να λάβει μέτρα μετά το δεύτερο πιο πολύνεκρο μακελειό μέσα σε σχολικό ίδρυμα στην αμερικανική ιστορία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης