Ο Τραμπ απέτισε φόρο τιμής στον Μπους στο Καπιτώλιο

Έσφιξε τα χέρια, έκλεισε τα μάτια, στάθηκε μπροστά από το φέρετρο για δύο λεπτά και απηύθυνε στρατιωτικό χαιρετισμό. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ντόναλντ Τραμπ απέτισε φόρο τιμής στον προκάτοχό του στον Λευκό Οίκο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, η σορός του οποίου εκτίθεται σε δημόσιο προσκύνημα στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.

Παρά το ιστορικό των «καυστικών» σχολίων που είχαν ανταλλάξει – ο πρώην πρόεδρος είχε δηλώσει δημοσίως ότι δεν ψήφισε τον Τραμπ – νυν πρόεδρος είχε μόνο ευγενικά σχόλια και πράξεις να προσφέρει.

«Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους έζησε μια ζωή που ενσαρκώνει ό,τι πραγματικά εξαιρετικό έχει η Αμερική», έγραψε για τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή στο Χιούστον του Τέξας σε ηλικία 94 ετών. «Ανυποχώρητος στον πόλεμο, ο πρόεδρος Μπους ήταν μεγαλόψυχος τον καιρό της ειρήνης», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ έστειλε επίσης το προεδρικό αεροσκάφος στο Χιούστον,  προκειμένου να παραλάβει και στη συνέχεια να μεταφέρει τη σορό στην Ουάσιγκτον και προσκάλεσε επίσης την οικογένεια Μπους να μείνει στο Μπλερ Χάουζ, τον επίσημο προεδρικό ξενώνα απέναντι από τον Λευκό Οίκο. Παραταύτα, δεν θα εκφωνήσει εκείνος τον επικήδειο λόγο, αλλά ο γιος του, Τζορτζ Μπους ο νεότερος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης