Ο Τραμπ αλλάζει τακτική για να καθυστερήσει την παραπομπή του

Ούτε οι φραστικές επιθέσεις ούτε οι απειλές προς πάσα κατεύθυνση – Δημοκρατικό Κόμμα, μέσα ενημέρωσης και μάρτυρα ειδικής προστασίας – τις οποίες εκτόξευσε αυτήν την εβοδμάδα ο Ντόναλντ Τραμπ είχαν το επιθυμητό για τον ίδιο αποτέλεσμα.

Οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό την έρευνα για το κατά πόσον αποσκοπούσε σε προσωπικό πολιτικό συμφέρον πιέζοντας την Ουκρανία να ερευνήσει τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν. Για τον λόγο αυτό, ο Λευκός Οίκος αλλάζει τακτική.

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι να καθυστερήσει όσο μπορεί τη διαδικασία παραπομπής του. Στον σκοπό αυτό, ο Λευκός Οίκος θα διαμηνύσει, ίσως και σήμερα, στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ότι για να προχωρήσει στη διαδικασία θα πρέπει να έχει τη συνολική ψήφο του Σώματος, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση της προσπάθειας αυτής και την οποία επικαλείται το Reuters.

Χωρίς ψήφο, οι δικηγόροι του Λευκού Οίκου πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να αγνοήσει τη διαδικασία και πιθανότατα η παραπομπή του να προχωρήσει με πιο αργούς ρυθμούς.

Η επιστολή με την οποία η αμερικανική κυβέρνηση θα ζητήσει από την Πελόζι να διεξαγάγει ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων ενδέχεται να σταλεί και σήμερα στο Καπιτώλιο, ενώ η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων σκοπεύει να προχωρήσει σε περισσότερες κλητεύσεις τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τη διαδικασία παραπομπής του, εξαιτίας της επίμαχης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε στα τέλη Ιουλίου με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σαν ενοχλητική συνέχεια στην έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016 και τον ρόλο της εκστρατευτικής ομάδας του σε αυτήν.

Χθες, μετά την Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε και την Κίνα να ερευνήσει τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερες εντυπώσεις δεδομένων των σχέσεων της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο, που βυθίζονται σε έναν άνευ προηγουμένου εμπορικό πόλεμο.

Η κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει, αν και παρατηρητές του Πεκίνου εκτιμούν μάλλον απίθανο να αντιδράσει η Κίνα στο αίτημα του Τραμπ. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης