Ο Τραμπ ίσως ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Πούτιν λόγω Ουκρανίας

To ενδεχόμενο να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας, άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνέντευξή του στην «Washington Post» ο Τραμπ εξήγησε ότι αναμένει «πλήρη αναφορά» από τους συμβούλους για θέματα εθνικής ασφαλείας σχετικά με την κατάσχεση τριών σκαφών του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού από τη Ρωσία την Κυριακή.

«Αυτό θα είναι πολύ καθοριστικό. Μπορεί να μην κάνω τη συνάντηση» είπε, προσθέτοντας ότι δεν του αρέσει καθόλου αυτή η «επιθετικότητα». «Δεν θέλω καθόλου αυτή την επιθετικότητα» ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως ούτε στην Ευρώπη θα έπρεπε να αρέσει αυτή η επιθετική στάση.

Αναφερόμενος στην κατάσχεση τριών ουκρανικών πλοίων από τη Ρωσία, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, είχε κάνει λόγο τη Δευτέρα για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και επικίνδυνη κλιμάκωση, καλώντας όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης