Ο τούρκικος στρατός έκανε προσφυγή στην Δικαιοσύνη

Πρωτοφανές : Η ηγεσία των τούρκικων ενόπλων δυνάμεων κατέθεσε προσφυγή στν εισαγγελέα της Άγκυρας με αίτημα τη διεξαγωγή νέας δίκης, για εκατοντάδες φυλακισμνους σρατιωτικούς.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, επέβαλε τον περασμένο Αύγουστο βαριές ποινές φυλάκισης και κάθειρξης εναντίον 275 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων πολλοί αξιωματικοί, εκλεγμένοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι "αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν".

Μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Εξάλλου τον Αύγουστο του 2012, το ίδιο δικαστήριο του Σιλιβρί είχε καταδικάσει περισσότερους από 300 στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και στρατηγοί, σε ποινές κάθειρξης 13 ως 20 ετών για μια άλλη φερόμενη απόπειρα συνωμοσίας, το 2003 αυτήν τη φορά, και πάλι κατά της κυβέρνησης του Ερντογάν...

Η προσφυγή αυτή του στρατού στη δικαιοσύνη γίνεται την ώρα που η κυβέρνηση παλεύει να αντιμετωπίσει εδώ και δύο εβδομάδες το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε, το οποίο έχει οδηγήσει στην φυλάκιση περίπου 20 προσώπων που πρόσκεινται σε αυτήν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης