Ο σύντροφος Μαδούρο πυροβολεί - δολοφονεί πεινασμένους στα σύνορα, εμποδίζοντας ανθρωπιστική βοήθεια

Πυρ κατά πεινασμένων ανθώπων από τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν ομάδα πολιτών προσπάθησε να αντιταχθεί στο κλείσιμο των συνόρων, περιμένοντας την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνουν  οι ΗΠΑ και άλλες χώρες που έχουν αντιταχθεί στο καθεστώς Μαδούρο.  

Από τα πυρά του στρατού σκοτώθηκε αρχικά η 42χρονη Ζοραΐντα Ροντρίγκεζ, ενώ 12 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 4 σοβαρά. Ο ένας εξέπνευσε αργότερα.

Η Washington Post, γράφει πως το αιματηρό περιστατικό έγινε στις 6.30 πμ της Παρασκευής, όταν στρατιώτες πυροβόλησαν πολίτες που προσπάθησαν να μπλοκάρουν τα στρατιωτικά οχήματα στεκόμενοι μπροστά τους, για να μην κλείσουν τα συνορα.

Ο Χόρχε Πέρες, τοπικός σύμβουλος στο Gran Sabana, στην περιοχή που ήταν οι αυτόχθονες, που δήλωσε ότι ήταν παρών στο περιστατικό, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να απαντήσουν στο ερώτημα εάν είναι συνταγματικό να πυροβολούν εναντίον άοπλων ιθαγενών. 

Υπήρξε πάντως απάντηση των πεινασμενων. Τουλάχιστον 30 γείτονες βγήκαν στον δρόμο μετά τους πυροβολισμούς και απήγαγαν τρεις στρατιώτες, σύμφωνα με την Κάρμεν Ελένα Σίλβα, 48 ετών και ο Τζεόρτζ Μπέλο, εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας. 

«Η πλειοψηφία των πολιτών στηρίζουν την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας και θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα σύνορά μας», είπε ο Σίλβα προσθέτοντας: «Είναι βοήθεια, όχι πόλεμος... Κάθε μέρα όλο και περισσότερα παιδιά πεθαίνουν». 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης