Ο Σον Πεν στις Κάννες για την στήριξη της Αίτής

Αρμάνι Σον Πεν

Μπορεί φέτος να μην πρωταγωνιστεί σε ταινία που διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα, αλλά ο Αμερικάνος σταρ Σον Πεν ήρθε στις Κάνες προσφέροντας το κύρος και τη λάμψη του για καλό σκοπό. Διοργανώνει ένα φιλανθρωπικό δείπνο καθώς και ένα γκαλά που θα παρουσιάσει ο γνωστός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την παροχή βοήθειας στην Αϊτή. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Για το θέμα αυτό εμφανίστηκε στο «Παλέ» του Φεστιβάλ, ενώ έδωσε και συνέντευξη Τύπου. Είναι άλλωστε γνωστή η ακτιβιστική δραστηριότητα του ακριβοπληρωμένου Αμερικανού ηθοποιού, που δεν έχει μόνο ταλέντο, αλλά και κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Οι οργανώσεις που συμμετέχουν είναι η J/P HRO του Σον Πεν, Artists for Peace and Justice του Πολ Χάγκις και Happy Hearts Fund της Πέτρα Νέμκοβα, μοντέλο από την Τσεχία. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται συνέντευξη Τύπου με πολιτικό-κοινωνικό θέμα στις Κάννες και μάλιστα με τη συμμετοχή ενός σταρ, χωρίς να εμπλέκεται σε μία ταινία του προγράμματος.

Ο Σον Πεν δεν δίστασε να δώσει και μια συμβουλή στον Μπαράκ Ομπάμα. «Πρέπει ο Πρόεδρος μας να συναντηθεί με τον καινούργιο πρόεδρο της Αιτής και να βρούνε μια λύση μαζί» είπε. Μίλησε διεξοδικά για το τι πρέπει να γίνει, που αφορά σε σχολεία, κτίρια, δρόμους, υπηρεσίες, κ.λπ. Και ομολόγησε ότι «ασχολούμαι με την Αΐτή πριν από τους σεισμούς. Θα ήταν υποκριτικό να άρχιζε το ενδιαφέρον μου μετά την καταστροφή».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης