Ο Σαλβίνι τους βλέπει να φτιάχνουν κυβέρνηση

Βαριά ήττα Σαλβίνι στην Ιταλία. Όχι μόνο δεν θα γίνουν εκλογές όπως σχεδίαζε αλλά δημιουργείται νέα κυβέρνηση χωρίς αυτόν. Ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ανακοίνωσε τη συμφωνία με το Κίνημα 5 Αστέρων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Τζουζέπε Κόντε.

Ο πρόεδρος Ματαρέλα κάλεσε σήμερα το πρωί τον Κόντε στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του επιδώσει την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα.

«Θα υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε», δήλωσε ο επικεφαλής των 5 Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο, ο οποίος επικρίνεται σφοδρά από τη βάση του κόμματος για την απόφαση συνεργασίας με το κόμμα του «κατεστημένου».

Παρότι οι τελευταίες ημέρες αφιερώθηκαν σε διαπραγματεύσεις για την κατανομή των υπουργείων, με το Δημοκρατικό Κόμμα να καταλαμβάνει, όπως φημολογείται, τα τέσσερα σημαντικότερα, ο Ντι Μάιο αρνήθηκε να μιλήσει για ονόματα υπουργών. «Πρώτα θα κανονίσουμε το πρόγραμμα, μετά έρχονται τα ονόματα», είπε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης