Ο Πούτιν πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο;

Στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη στην πρώτη θέση είνια ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, με περιουσία που ανέρχεται στα 75 δισ. δολάρια, αλλά ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο 64χρονος Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ίσως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Στις σχεδόν δύο δεκαετίες που βρίσκεται στην εξουσία έχουν γίνει πολλές εικασίες για τα περιουσιακά του στοιχεία. Ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Στανισλάβ Μπελκόφσκι εκτίμησε το 2007 ότι η περιουσία του προέδρου Πούτιν ανέρχεται στα 40 δισ. δολάρια.

Όμως, ο Αμερικανός Μπιλ Μπρόουντερ, συγγραφέας και συνιδρυτής της πρώην επενδυτικής εταιρείας «Hermitage Capital Management» στη Μόσχα, υποστηρίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει περιουσία αξίας 200 δισ. δολαρίων! Ο Μπρόουντερ είχε δηλώσει για το θέμα το 2015: «Μετά από 14 χρόνια στην εξουσία στη Ρωσία, και τα χρηματικά ποσά που έχει η χώρα και τα χρήματα που δεν έχουν επενδυθεί σε σχολεία, δρόμους, νοσοκομεία και λοιπά έργα, όλα αυτά τα χρήματα είναι (επενδεδυμένα) σε ακίνητα, σε λογαριασμούς στην Ελβετία, σε μετοχές, σε hedge funds για τον Πούτιν και τους φίλους του».

* Στη φωτό ένα από τα εξοχικά του Πούτιν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης