Ο Πούτιν αυξάνει το τουριστικό ρεύμα προς την Τουρκία

Ο... φιλέλληνας Πούτιν πουλά S-400 στην Τουρκία και τώρα αλλάζει το τουριστικό κλίμα υπέρ της παίρνοντας από την Ελλάδα μεγάλο μερίδιο. να γιατί η Τουρκία κινέιται πλέον σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε επίπεδο τουριστικών αφίξεων σε σχέση με την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Τα τελευταία στοιχεία των βασικών τουριστικών μεγεθών της Τουρκίας, που δημοσιοποιεί σήμερα η εφημερίδα "Καθημερινή", δείχνουν ότι η γειτονική χώρα επιστρέφει δυναμικά έπειτα από πολύμηνη απουσία στη διεθνή ταξιδιωτική σκηνή, δημιουργώντας νέα δεδομένα μεταξύ των ανταγωνιστριών χωρών στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, οι αφίξεις ξένων τουριστών για τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 43% φθάνοντας σε 3,48 εκατ. Το εν λόγω αποτέλεσμα ήρθε σε συνέχεια της αύξησης 16,3% του Μαΐου και 18,1% του Απριλίου.

Συνολικά ο αριθμός των ξένων τουριστών στη γειτονική χώρα για το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 14% φθάνοντας σε 12,24 εκατ. Πρωταγωνίστρια αγορά στην επιστροφή της Τουρκίας στη διεθνή τουριστική σκηνή είναι η Ρωσία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης